Nem árt a szörfhöz a hullám…

Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de valahogy nekem idén úgy érzem márciusban fog indulni az Újév. Egy csomó életterületemen érzékelem párhuzamosan, hogy valami diszkomfortos, szorít, ami eddig jó volt, már nem kényelmes. Minden változásért mocorog bennem, de ahogyan jógán is tanultam: „after breath comes the act”: vagyis a levegővétel vezeti a mozgást, nem a mozgás a levegővételt. Vagy még másképp: először mozduljon az „energia” és ahol van hullám, arra üljünk rá a saját energiánkkal.

Gyakran azt hisszük, hogy a mi pici, egyéni energiánk, egós akarásunk majd elég lesz, majd mi falakat mozgatunk meg egyedül. Én is sokáig hittem és hiszem is gyakran ezt, de általában egy-másfél-két év után elfogy az energiám. Rájöttem, szokásom túl hamar mozdulni úgy, hogy előtte nem figyelem meg, éppen mi történik a térben, mi támogat az Univerzum, a Jóisten, az Élet, a Sors, a körülmények, mindenki hívja úgy, ahogy akarja.

Úgyhogy én most februárban megfogadtam, hogy nem erőltetek, pusholok semmit, csak figyelek. Mi mozdul akkor is, ha én nem teszek bele energiát, és márciustól azokra az életterületeimre, kapcsolódásaimra, munkáimra fogok fókuszálni. Amit pedig csak én tartok életben a saját energiámmal, egyfajta lélegeztetőgépen, attól szépen lassan elköszönök. Szörfözni hullám nélkül nem csak fárasztó, de nem is élvezetes. 🙂

Ha van kedvetek, tartsatok velem Ti is: akár februárban, akár egy másik hónapban, ha szeretnétek rendet tenni az életetekben és kiszelektálni, ami és aki már nem szolgál Benneteket.

Fotó: Hámori Zsófia