Rólam

Kocsis-M. Brigitta vagyok. Műsorvezető és coach. Vagy ha úgy jobban tetszik, hivatásos beszélgető.

Mert bármit csináljak, valahogy mindig ott kötök ki, hogy történeteket mesélek, történeteket hallgatok: a televíziós és rendezvény műsorvezetői munkám során, az általam tartott tréningeken, a coaching üléseken vagy éppen akkor, amikor verseket, novellákat írok. Hiszem, hogy ez az élet. Történetek szövevényes hálója.

Vallom, hogy az igazi eredmény az, ha minden nap úgy ébredsz fel, hogy lelkesen várod a feladataidat és úgy fekszel le, hogy ez egy hasznos nap volt és jól érezted magad közben. Szeretném megmutatni másoknak, hogy lehet úgy élni, hogy közben azt érzed: ennél jobb életet el sem tudnál képzelni magadnak.

Szakmai életpályám

2023

Megválasztottak a Tudományos Újságírók Klubja elnökének, mely tisztséget közel egy évig, lemondásomig töltöttem be. Televíziós és rendezvény műsorvezetői munkáim folytatása mellett coach diplomát szereztem a Miskolci Egyetemen. Fő területem a karrier-, business-, vezetői- és innováció coaching. Emellett továbbra is a Novum című, heti tudományos magazinműsor szerkesztő-műsorvezetőjeként dolgozom, kommunikációs tréningeket tartok,  rendezvények háziasszonyaként tevékenykedem.

2022

A Viber, a FIVOSZ és a Talk-A-Bot közös női üzletasszony versenyén a legmagasabb, arany fokozatú díjat kaptam a BorPortréért. Mivel személyes érdeklődésem időközben eltávolodott a boroktól, így sikeres exitet hajtottam végre az Országos Bortúrából és 2022 decemberében, három év után a BorPortrét is lekerekítettem.

2021

A Magyar Tudományos Akadémia „Akadémiai Újságírói Díjban” részesített. Országos Bortúra néven startup vállalkozásba kezdtem két társammal: célunk egy közösségépítő borturisztikai platform és applikáció létrehozása. A BorPortré podcastként folytatódott a Podpad felületén és szakmai partnerként támogattuk a Magyar Nemzeti Galéria BorSzerda rendezvénysorozatát.

2020

Megjelent „Nem emlékszem ilyesmire” című novelláskötetem és elindítottam online interjúműsorom, a BorPortrét. A Tudományos Újságírók Klubja elnökségi tagjává és szóvivőjévé választott.

2017

Hevesi Endre Tudományos Újságírói Díjban részesültem.

2016

Megjelent „Akarsz róla beszélni?” című verseskötetem.

2015-2016

A Komlósi Oktatási Stúdió oktatási igazgatójaként segítettem a következő riporternemzedék első szárnypróbálgatásait.

2015

A Média a Tehetségekért Díj print kategóriájának 3. helyezettje és a Zsigmond Márta Médiadíj profi kategóriájának 2. helyezettje lettem.

2014-2017

A Ridikül Magazin újságírójaként írtam változatos, nőket érintő témákban a mellráktól kezdve a nonverbális kommunikáción át a grafológiáig mindenről.

2014

Vezetés és szervezés szakos közgazdász MA-diplomát szereztem a BME GTK-n és egész évben prevenciós előadásokat tartottam az online zaklatásról középiskolákban a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárságának „Az Internet nem felejt” című projektje keretében.

2013

Szerkesztő-riporteri oklevelet szereztem a Komlósi Oktatási Stúdióban (KOS), megnyertem a Zsigmond Márta Médiadíj hallgatói kategóriáját, majd még ebben az évben szerkesztő-műsorvezető lettem a közmédia, Novum című tudományos műsorában.

2011

Kommunikáció és médiatudomány szakos kommunikátor BA-diplomát szereztem a BME Gazdaság- és Társadalomtudományi Karán (GTK).

2009 - 2012

A BME Műhely című lapjának Közéleti rovatvezetőjeként és újságírójaként dolgoztam.

2006 - 2009

Az Újbuda TV szerkesztő-gyakornoka voltam. Itt szerettem a televíziózásba.

2005

Az Újbuda TV szervezésében rendezett „Múzsák csókja” tehetségkutató verseny alkotói kategóriájának 1. helyezettje lettem verseimmel, novelláimmal.

Ha részletesebben szeretnél tájékozódni a szakmai életutamról, látogass el
LinkedIn oldalamra.

Rólam mondták