Coach

Saját önismereti utam és élettapasztalataim vezettek coach diplomám megszerzéséhez, amellyel igyekszem másokat is emelni egyéni coaching és csoportos tréningek formájában. Fő területem a karrier-, business-, vezetői- és innováció coaching, a kommunikációs készségek és a prezentációtechnika fejlesztése, valamint a női önismeret.

Végigjártam a média gyakorlatilag teljes ranglétráját a segédszerkesztői munkától a műsorvezetői és produceri tevékenységig. Indítottam saját interjúműsort BorPortré néven, felépítettem és vezettem saját médiacsapatot. Alapítottam startup vállalkozást tőkebefektetővel és sikeresen exitáltam is belőle. Három évig a tudományos pályát is kipróbáltam Phd-hallgatóként a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Fiolózófia és Tudománytörténet Tanszékén. Megjelent két könyvem: egy verses- és egy novelláskötet. És mindenközben folyamatosan érdekelt a pszichológia, az önismeret, a szervezetek és csoportok dinamikája, a vezetői mindset. Éppen ezért végeztem el a Miskolci Egyetem posztgraduális, diplomát adó coach képzését, hogy ezekkel a tapasztalataimmal és az elsajátított módszertanokkal megkönnyíthessem mások útját akár egyéni coaching, akár csoportos tréning keretében.

Fő területeim coachként

Karrier
coaching
Vezetői coaching
Kommunikációs
fejlesztés
Csapatépítés
Prezentációtechnika
Innováció
coaching
Business
coaching
Női önismeret

Karrier coaching

Business coaching

Vezetői coaching

Innováció coaching

Kommunikációs fejlesztés

Női önismeret

Csapatépítés

Prezentációtechnika

Mi igen és mi nem a coaching?

A coaching nem tanácsadás. Nincs nálam a bölcsek köve, nem értek minden szakterülethez, nem fogom tudni megmondani minden kérdésedre az instant és tuti választ.

A Te legjobb megoldásodat keressük. Ami számodra komfortos és a kívánt eredményt hozza, belátható időn belül.

A coaching nem pszichoterápia. Nem vájkálunk a múltban, nem keressük az életed "Miért?" kérdéseire a választ, a tudatalattid sémáit éveken keresztül.

Változásra törekszünk, nem analízisre. A jelenre fókuszálunk, hogy hol tartasz most és hova szeretnél eljutni, ehhez milyen erőforrásaid vannak és "Hogyan?" kell ezeket felhasználnod.

A coaching nem baráti beszélgetés, kötetlen csacsogás vagy vég nélküli panaszkodás és vigasztalás.

Egy konkrét cél felé haladunk, ami a Te célod, amit Te érsz el, ezért találkozunk. Én a kérdéseimmel és a megosztott élettapasztalataimmal, személyes példáimmal csak Téged segítelek az utadon.

A coaching nem közös projekt, közös felelősségvállalás.

Ez a Te célod, Te munkád, Te felelősséged. Én csak, mint egy edző támogatlak, motivállak, néha dorgállak, mérem az elért eredményeket és segítek kialakítani az "edzéstervet" a célod eléréshez. De neked kell melózni, Te vagy a sportoló.

A coaching nem szociális munka, szeretetszolgálat. Nem segélyhívó, ahol valaki meghallgatja a panaszkodásodat és megsimogatja a buksid.

Ahogyan egy edző, úgy én is megszakíthatom a folyamatot, ha nem érzem, hogy elvégeznéd a rád eső részt. Vagy ahogyan én szoktam fogalmazni: ha "maszatolsz". És persze Te is megválhatsz az edződtől, ha nem vagy vele elégedett.

A coaching folyamata nálam

Rólam mondták