Rólam

Kocsis-M. Brigitta vagyok.

Műsorvezető, újságíró.

Vagy ha úgy jobban tetszik, hivatásos mesélő. Mert bármit csináljak, valahogy mindig ott kötök ki, hogy történeteket mesélek: a televíziós és újságírói munkám során, az általam tartott képzéseken vagy éppen akkor, amikor verseket, novellákat írok. Hiszem, hogy ez az élet. Történetek szövevényes hálója.

Szakmai életpályám

 • 2005

  Az Újbuda TV szervezésében rendezett „Múzsák csókja” tehetségkutató verseny alkotói kategóriájának 1. helyezettje lettem verseimmel, novelláimmal.

 • 2006 - 2009

  Az Újbuda TV szerkesztő-gyakornoka voltam. Itt szerettem a televíziózásba.

 • 2009 - 2012

  A BME Műhely című lapjának Közéleti rovatvezetőjeként és újságírójaként dolgoztam.

 • 2011

  Kommunikáció és médiatudomány szakos kommunikátor BA-diplomát szereztem a BME Gazdaság- és Társadalomtudományi Karán (GTK).
 • 2013

  Szerkesztő-riporteri oklevelet szereztem a Komlósi Oktatási Stúdióban (KOS), megnyertem a Zsigmond Márta Médiadíj hallgatói kategóriáját, majd még ebben az évben szerkesztő-műsorvezető lettem a közmédia, Novum című tudományos műsorában.
 • 2014

  Vezetés és szervezés szakos közgazdász MA-diplomát szereztem a BME GTK-n és egész évben prevenciós előadásokat tartottam az online zaklatásról középiskolákban a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárságának „Az Internet nem felejt” című projektje keretében.
 • 2014 - 2017

  A Ridikül Magazin újságírójaként írtam változatos, nőket érintő témákban a mellráktól kezdve a nonverbális kommunikáción át a grafológiáig mindenről.
 • 2015

  A Média a Tehetségekért Díj print kategóriájának 3. helyezettje és a Zsigmond Márta Médiadíj profi kategóriájának 2. helyezettje lettem.

 • 2015 - 2016

  A Komlósi Oktatási Stúdió oktatási igazgatójaként segítettem a következő riporternemzedék első szárnypróbálgatásait.
 • 2016

  Megjelent „Akarsz róla beszélni?” című verseskötetem.
 • 2017

  Hevesi Endre Tudományos Újságírói Díjban részesültem.
 • 2020

  Megjelent „Nem emlékszem ilyesmire” című novelláskötetem és elindítottam online interjúműsorom, a BorPortrét. A Tudományos Újságírók Klubja elnökségi tagjává és szóvivőjévé választott.

  Emellett a Novum című, heti tudományos magazinműsor szerkesztő-műsorvezetőjeként dolgozom, kommunikációs tréningeket tartok, kiadványokat szerkesztek, rendezvények háziasszonyaként tevékenykedem.

Rólam mondták

"Brigivel 7 éve ismerjük egymást és dolgozunk közös projekteken. Talán a legkedvesebb közös “gyermekünk” a Novum című hetente jelentkező innovációs magazinműsor. Ebben ő műsorvezetőként, narrátorként, szerkesztő-riporterként és állandó segítőmként dolgozik. Talán elég azt mondanom, hogy bár a véletlen sodort össze minket a műsor indulásánál, mégis az egyik legjobb dolog volt a műsor életében ez a találkozás. Brigi lelkesedése, profizmusa, pontossága, megbízhatósága, maximalizmusa és az ügyért való feltétlen szeretete kezdetektől áthatja munkáját. Egyike annak a három embernek, akiktől a műsor olyan, amilyen. Jó érzés és biztonságot jelent, hogy mindig számíthatok rá. "
Szatory Tibor
felelős szerkesztő, Novum
"Brigivel 2017-ben találkoztunk, mikor a cégünk által rendezett SecuriForum Biztonságtechnikai Kiállítás és Konferencia moderálását, konferálását végezte – az eredeti felállás szerint másodmagával. A partnere viszont lebetegedett, így Brigi egyedül állta a sarat az akkor még számára ismeretlen, meglehetősen férfias és technikai szakterületen – kiválóan. Elégedettségünket és az Ő profizmusát mi sem bizonyította jobban, minthogy a következő, 2019. évi SecuriForum Kiállítás háziasszonyi feladatára már egyedül őt kértük fel s bízunk benne, hogy 2021-ben is számíthatunk Rá. "
Orosz András
ügyvezető, SecuriFocus Kft.
"BorPortré. Talán rendszeresíteni kellene, hogy egy pohár finom bor mellett beszélgetünk fontos és izgalmas témákról. A kellemes társaság és a bor kiváló recept, hogy közelebb hozzuk az emberekhez az olyan témákat is, mint a szellemi tulajdon védelme, ami hiába érint mindenkit, az emberek mégis távolinak érzik. Köszönöm Brigittának, hogy segített csökkenteni ezt a szakadékot, értékteremtő és értékálló profizmussal kialakított műsorfolyamában."
Pomázi Gyula
elnök, Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala
"Brigit egy tartalmas szakmai rendezvény moderátoraként ismertem meg. A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala számos innovációs és szabadalmi programjának szakavatott közreműködőjeként, illetve a NOVUM című TV műsor vezetőjeként jegyezte el magát az innovációval. Nem volt kétséges, hogy Pomezanszky György barátunk leköszönését követően őt kérjük fel a Gábor Dénes-díj parlamenti átadásának levezénylésével. Nem is csalódtunk benne. Ez a kapcsolat mélyült el később oly módon, hogy a Gábor Dénes emlékévekhez kapcsolódó produkciókban is szerepet vállalt, illetve a BorPortré című beszélgetés-sorozatában számos díjazottunk és – olykor az innovációtól távol működő, ám igen értékes – barátunk kapott meghívást, illetve vállalhatta-, vállalta önmagát. Csak így tovább Brigi! (Mondom némi önzéssel...)"
Jamrik Péter
elnök, NOVOFER Távközlési Innovációs Zrt.
"Nagyon hálásak vagyunk azért a minőségi munkáért, amit Brigi az MBF Konferencia újságok szerkesztésébe fektetett. Határozottan mondhatom, hogy az Ő csatlakozásával szintet léptünk! Minden egyes kiadványunk, az azokban szereplő riportok és interjúk, a cégek bemutatkozásai szemmel láthatóan jobbak, élettel teliek, emlékezetesek."
Papp Róbert
elnök, Magyar Biztonsági Fórum